O nama

Certificirani smo kao 100% prirodni što znači bez dodanih sastojaka, bez pojačivača mirisa, bez filera, bez pesticida i drugih hemijskih sastojaka.

Naša priča

Firma B-Oils d.o.o. osnovana je 2016. Godine.

Tijekom godina uspjeli smo pružiti kompletnu opremu za sve operacije koje se provode na njegovim uljima, od „sjemena do boce“, osiguravajući tako kupcu gotov proizvod na visokom nivou.

Naša politika je pružiti širok spektar najkvalitetnijih esencijalnih ulja koje se mogu proizvesti u Bosni za sve osjetljivije tržište, posebno u aromaterapiji i kozmetici, gdje su provenijencija i osigurana kvaliteta najvažniji.

Prodajemo ulja, uzgajana i destilirana od strane B-Oils-a i lokalnih poljoprivrednika. B-Oils je u mogućnosti ponuditi vakumski destilirana ulja proizvedena destilacijom vakuumske pare.

f
Vlastitih proizvoda
f
Eteričnih ulja
l
Organskih krema
h
Eteričnih kapi

Suvremena tehnologija

Naša esencijalna ulja su proizvedena od organski uzgojenih biljki na našim plantažama.

Posjedujemo proizvodni pogon za proizvodnju i skladištenje sirovina i gotovih proizvoda, vakumski destilator kapaciteta 600kg sa parnim kotlom Sukom 100P, liniju za odabir ulja za hladno cijeđenje. Takođe posjedujemo opremu za sušenje medicinskog bilja – vakuumske sušilice od 300 kg i „klasične“ sušilice od 400 kg. Proizvodnja sadnica se jednim dijelom odvija i u stakleniku površine 100 m2.

Linija za vakumsko sušenje

Dehidratacija na niskim temperaturama omogućava isparavanje gotovo sve vode koja se nalazi u plodu: 1 kg dehidriranog voća ekvivalent je 7 do 12 kilograma svježeg voća. Bez dodanih boja, okusa ili konzervansa, naše voće je 100%  prirodan, funkcionalnan i zdrav sastojak. Sačuvan je izvorni okus i miris ploda. Nudimo pristupačna i visokokvalitetna ulja za sve koji traže prirodne, terapeutske i efikasne proizvode.

Organska proizvodnja

Pristupačna, visokokvalitetna ulja za sve koji traže prirodne, terapeutske i efikasne proizvode.

12-28.01.2016.

Osnivanje firme B-Oils

g
12-28.03.2016.

Dobiven kredit od IPA Fonda

k
12.06.2016,

Ugovor sa poljoprivrednicima

f
15.01.2017.

Ostvarena rekordna prodaja

g
19.10.2018.

Izlazak na evropsko tržište

02.03.2019.

Nabavka suvremene tehnologije rada

Top

Prirodom do zdravlja uz 100% ČISTA PRIRODNA ESENCIJALNA ULJA.

Pratite nas!